Home » informatie » ingrediënten » allergenen (algemeen)

allergenen

Allereerst: mocht je vragen hebben, neem dan vooral contact met me op.


Alle producten zijn vrij van:

  • schaaldieren
  • eieren
  • vis
  • pinda
  • noten: paranoten, pistachenoten
  • melk
  • selderij
  • sesamzaad
  • lupine
  • weekdieren

 

Kan sporen bevatten of bevatten:

  • soja (alles met triple garlic, de parma, de harde yaaasjes en de yaaasfondue bevatten miso op basis van sojabonen. We zijn momenteel bezig om allergeenvrije miso zelf te produceren, maar dat duurt nog tot zeker de 2e helft van 2020 voordat die yaaasjes beschikbaar zijn.)
  • amandelen (Franse smeerkees bevat dit ingrediënt)
  • cashewnoten (alle yaaasjes bevatten dit ingrediënt)
  • mosterd (de harde yaaasjes bevatten dit ingrediënt)
  • Zwaveldioxide en sulfiet bij concentraties van meer dan 10 mg SO2 per kilo of liter (wordt gebruikt in sommige smeerkezen en harde yaaasjes - zie "alcohol".)
  • hazelnoten (worden momenteel niet gebruikt in de receptuur, maar zijn wel in de keuken aanwezig)
  • macadamianoten (worden momenteel niet gebruikt in de receptuur, maar zijn wel in de keuken aanwezig)
  • walnoten (worden momenteel niet gebruikt in de receptuur, maar zijn wel in de keuken aanwezig)
  • pecannoten (worden momenteel niet gebruikt in de receptuur, maar zijn wel in de keuken aanwezig)
  • glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasantarwe/kamut) (worden momenteel niet gebruikt in de receptuur, maar zijn wel in de keuken aanwezig ivm evenementen. We zijn momenteel ook bezig met experimenten voor harde yaaasjes waar glutenbevattende dan wel glutenvrije granen aan te pas komen).

alcohol

De meeste yaaasjes zijn vrij van toegevoegde alcohol. Het kan wel voorkomen dat er door het fermentatieproces een heel klein beetje alcohol in zit. Dit is dan vergelijkbaar met bijvoorbeeld appelsap. Dit geldt voor alle yaaasjes.

 

Als er wel alcohol aan is toegevoegd, dan staat dat aangegeven. Op het moment zijn dat special: smeerkees - calvados/cranberry/sinaasappel en de harde yaaasjes uit het portbad.

 

De yaaasfondue is natuurlijk het lekkerst als je er zelf een scheutje wijn in doet bij het opwarmen, maar het zit er niet standaard in.