Home » informatie » verpakkingen

verpakkingen

Vanaf 2020 zijn alle verpakkingen 100% recyclebaar. Punt. Daarnaast worden ze ook nog eens duurzaam geproduceerd en zijn ze, natuurlijk, veganistisch.

Ook yours truly kan het niet meer over haar hart verkrijgen om nog meer plastic de wereld in te helpen.

Voor de meeste yaaas stappen we met de kerstpakketten al over op verpakkingen gemaakt van kraft met een PLA coating. I know, ok, wacht. Op z'n Jip & Janneke: dit papier wordt gemaakt van ongebleekte houtvezels met een FSC keurmerk. Verantwoord beheerde bossen, dus.

Natuurlijk is dat alleen niet waterdicht, vandaar dat de binnenkant met PLA is gecoat. Dit is een compleet plantaardig en composteerbare kunststof op basis van maïszetmeel. 

 

De labels zijn gemaakt van gerecyceld papier, dat met plantaardige inkt wordt bedrukt en vervolgens ook weer gecomposteerd kan worden.

Ik heb nog een klein beetje van mijn oude batch plastic bakjes over. Deze gebruik ik nog om de laatste harde yaaasjes mee te maken. Deze zijn namelijk niet geschikt voor de nieuwe verpakkingen en blijven sowieso niet lang meer in het assortiment. Ik maak ze op en dan is het klaar.