Home » webshop » losse yaaas

Schimmelyaaas

RESERVEER NU VOOR VERZENDING OP 11 FEBRUARI (op tijd voor Valentijnsdag 14/2/'20).

De witschimmelyaaas maak ik één keer per maand. Voor meer info over de besteldeadlines en verzenddata, zie hier.

 

Brie, met zonder dieren, maar mèt cashewnoten. Hij wordt ongeveer twee weken lang gefermenteerd met authentieke culturen en schimmels. 

De witschimmel-smeerkees is gebaseerd op cashews. Deze worden geblend en ongeveer 5 weken lang gefermenteerd met authentieke culturen en schimmels. Op deze manier krijg je een heerlijk romige, diepe smaak door de hele yaaas heen. Heerlijk zo, maar nog lekkerder op een kaasplankje, op een broodje of een toastje. Extra pluspunten als je hem gebruikt op een pasta zoals deze. Of een pizza...

Onze persoonlijke favoriet. De witschimmel-smeerkees is zo al heerlijk, maar dan maak je er een triple garlic yaaas van en dan val je val je stoel. Oeps. De triple garlic is een mix van 3 smaakbommen: huis-gefermenteerde zwarte knoflook; knoflook gefermenteerd in miso (miso-zuke); en gerookte knoflook.

Deze willen we eigenlijk niet eens verkopen, maar we offeren ons wel op. De pesto wordt gemaakt van biologische daslook uit eigen tuin en basilicum. De basilicum komt niet uit eigen tuin, want het was er een verschrikkelijk jaar voor en we hebben alles zelf opgegeten.

En Flore is een brave Hufflepuff-Ravenclaw hybride dus die voelt zich genoodzaakt om hier nog een leuke anecdote aan toe te voegen. In het Nederlands noemen we de allium ursinum "daslook" omdat het op knoflook lijkt op dezelfde manier dat bieslook op ui lijkt, en dassen graag onder deze planten wonen. Dus uhm, koop een yaaas, red een das? Je weet maar nooit, misschien lukt het om een das naar Eemnes te lokken...

Smeerkezen

De limitist of editions, want ik heb er nog maar een paar over van de kerstpakketten. Gefermenteerde smeerkees op basis van cashewnoten, met calvados (appelcider maar dan sterker), cranberry's en sinaasappelrasp. Bevat alcohol.

De limitist of editions, want ik heb er nog maar een paar over van de kerstpakketten. Gefermenteerde smeerkees op basis van cashewnoten, met cranberry's en sinaasappelrasp. Dit is de alcohol-vrije versie.

De limitist of editions, want ik heb er nog maar een paar over van de kerstpakketten. Gefermenteerde smeerkees op basis van cashewnoten, met triple garlic, stemgember, chipotle en peterselie. Licht pittig.

Deze Franse smeerkees is een beetje omhoog gevallen, ok. Hij is best wel verwend en dat maakt het extra moeilijk om jullie yaaas-koop-marathon bij te houden. Hopelijk is hij er in Februari weer!

Hij is gebaseerd op gefermenteerde amandelen. Daarnaast bevat hij knoflook en fijne kruiden. Dat smaakpallet zal je vast bekend voorkomen.

Ongeopend is deze yaaas 14 dagen houdbaar. Hij woont graag onderin je koelkast, in de groentela. Invriezen is niet het beste idee. We hebben hem tenslotte niet voor niets geen "Elsa" genoemd.

N.B.: Deze yaaas heeft de neiging om nog een beetje door te fermenteren. Schrik dus vooral niet als hij een beetje zuur ruikt! Neem je vrienden Zout en Zoet bij de hand en vraag ze de smaken een beetje in balans te brengen. En, ja, technisch gezien zouden we dit kunnen fiksen, maar dat zou alle goede bacteriën waar we zoveel moeite voor gedaan hebben ruïneren en dan gaat je buik huilen.

Harde yaaas

parma

€ 6,00

parma

€ 6,00

Degene die een goede naam voor dit arme oude, kruimelige yaaasje verzint, krijgt hem gratis. Misstaat absoluut niet op een kaasplankje, maar kan ook over je pasta gekruimeld worden.

Ongeopend is deze yaaas echt maanden maanden houdbaar. We hebben er hier zelfs een van een jaar oud. Hij woont graag onderin je koelkast, in de groentela - even aannemend dat je nog plek hebt naast je gras. De yaaas weegt ongeveer 140 gram.

harde yaaas

€ 5,00

harde yaaas

€ 5,00

Een harde yaaas op basis van cashewnoten en rijst. Hij lijkt het meeste op Gouda. Meerdere smaken. De dronken harde (met of zonder kruidnagel) is gefermenteerd in een bad met port.

Fondue

yaaasfondue

€ 8,00

yaaasfondue

€ 8,00

Mijn ziel en zaligheid. Een paar jaar terug heb ik een versie van de yaaasfondue ontwikkeld voor een bedrijf waar hij al vanaf dag 1 een groot succes is. Gedurende dit eerste jaar van Vegan Flore heb ik hem op een aantal fronten verbeterd, en kan ik hem eindelijk ter verkoop aanbieden.