Home » webshop » losse yaaas

De Witte Smeerkees is een yaaas op basis van cashews. Deze worden samen met de authentieke schimmels en culturen gedurende zo'n 5 weken gefermenteerd zodat je een heerlijk romige, diepe smaak krijgt. Heerlijk op een kaasplankje, op een broodje of een toastje, maar ook in een pasta, of op je pizza... Laat me vooral weten hoe je ervan genoten hebt! Vind ik leuk en ik kan ook altijd meer inspiratie gebruiken ;)

Gesloten is deze yaaas ongeveer 14 dagen na ontvangst houdbaar. Hij woont graag in de groentela van je koelkast.

TIJDELIJK UITVERKOCHT ~ Wegens een extra dosis populariteit houd ik het eventjes niet bij (#luxeproblemen ;) ). Het duurt bijna twee weken om deze yaaas te maken dus begin November zal er weer een nieuwe batch zijn, en volgens het vernieuwde recept :D

De Franse Smeerkees is een yaaas op basis van gefermenteerde amandelen en cashews. Het smakenpalet is bij de meeste mensen wel bekend denk ik ;).

Gesloten is deze yaaas ongeveer 14 dagen na ontvangst houdbaar. Hij woont graag in de groentela van je koelkast. Het kan zijn dat hij wat zurig is tegen die tijd - in dat geval kun je hem weer in balans brengen met wat zouts en wat zoets.

Degene die voor deze heerlijke oude (en dat meen ik - deze yaaasjes zijn meestal zo'n half jaar oud), kruimige 'parma' een goede naam heeft, krijgt hem gratis. Lekker op een kaasplankje, maar ook over je pasta. De pasta die ik bij de witte smeerkees heb gelinkt, bijvoorbeeld...

Een verpakking bevat ongeveer 130 gram. Gesloten is deze yaaas echt maanden houdbaar.... als je er zo lang af kunt blijven.

Dit is toch wel mijn persoonlijke favoriet. De Witte Smeerkees is een yaaas op basis van cashews. Deze worden samen met de authentieke schimmels en culturen gedurende zo'n 5 weken gefermenteerd zodat je een heerlijk romige, diepe smaak krijgt. En alsof hij het nodig heeft krijgt deze variant daar nog bovenop een trio aan smaakbommen: zelfgefermenteerde zwarte knoflook; miso-knoflook (miso-zuke), en gerookte knoflook.

Een verpakking bevat ongeveer 145 gram. Gesloten is deze yaaas ongeveer 14 dagen na ontvangst houdbaar. Hij woont graag in de groentela van je koelkast.

Soms maak je iets wat zo lekker is, dat je het eigenlijk niet wilt verkopen. Maar ach, ik offer me wel op. De daslookpesto is gemaakt met zelfgekweekte daslook en basilicum. Daslook wordt zo genoemd omdat het smaakt naar knoflook (net zoals bieslook naar ui smaakt, zeg maar) en dassen er graag hun hol onder maken. Dus uhm, koop een yaaas, steun een das? Ze schijnen in Limburg weer voor te komen dus wellicht kunnen we ze ook naar Bussum lokken.

Een verpakking bevat ongeveer 145 gram. Deze is wel wat minder goed houdbaar, dus ik raad je aan om hem af te halen. Bij verzending (alleen binnen Nederland!) roer ik het erdoorheen. Hij woont graag in de groentela van je koelkast.