Home » webshop » losse yaaas

Eerstvolgende verzending (vakantiesluiting 22/7-10/8):

Voor dinsdag 10 augustus 20:00 besteld? Woensdag 11 augustus verzonden en dezelfde avond nog thuisbezorgd met RedJePakketje.



Witschimmelyaaas

Brie; met zonder dieren; met met cashews en authentieke witschimmels.

De witschimmelyaaas vormt een punt met een karakteristieke korst; de witschimmel-smeerkezen zijn smeerbaar.

De ingrediënten zijn hetzelfde. De smeerkezen zijn alleen wat zachter en in plaats van dat de schimmel een korst om de yaaas heen vormt, is deze er tijdens het fermentatieproces doorheen geroerd. Plus, de witschimmel-smeerkezen worden nogal eens onderworpen aan Flore's hersenspinsels, met als gevolg ontzettend lekkere specials.

Uitverkocht

Brie, met zonder dieren, met met cashews. Deze wordt in wielen gemaakt en ongeveer twee weken lang gefermenteerd met authentieke culturen en schimmels. Vervolgens worden ze in punten gesneden en verpakt in compsoteerbaar, ademend kaaspapier. 

De witschimmel-smeerkees is een smeerbare variant van de witschimmelyaaas. Het verschil is dat het iets vloeibaarder is, en de authentieke schimmels die op het oppervlakte groeien door de smeerkees heen geroerd worden. Op deze manier krijg je een heerlijk romige, diepe smaak door de hele yaaas heen. Heerlijk zo, maar nog lekkerder op een kaasplankje, op een broodje of een toastje. Extra pluspunten als je hem gebruikt op een pasta zoals deze. Of een pizza...

Onze persoonlijke favoriet. De orginele special, en nu special af want eerlijk is eerlijk: deze zien we niet meer van het menu af gaan.

De witschimmel-smeerkees is zo al heerlijk, maar dan maak je er een triple garlic yaaas van en dan val je val je stoel. Oeps. De triple garlic is een mix van 3 smaakbommen die helemaal van a tot z door Vegan Flore worden gecreëerd: zwarte knoflook; knoflook gefermenteerd in miso (miso-zuke); en gerookte knoflook.

Is het jou ook opgevallen dat niemand meer "gezondheid" zegt? Test het maar eens door mensen voor te stellen aan de witschimmel-smeerkees met sriracharissa. Sriracharissa is een hersenspinsel van Flore. Het begint als een variatie aan rode pepers en knoflook die op z'n sriracha gefermenteerd worden. Vervolgens worden ze op z'n harissa op smaak gebracht. Best of both worlds 🌍🥰🌎

Brie met peer, appel, noten en balsamicoazijn is een klassieke combinatie. Het hartige van de brie, met het zoete van de peer & calvados en het zure van de azijn vullen elkaar zo prachtig aan. En hoewel je de cashews in de witschimmel-smeerkees nauwelijks proeft, maken ze hier het plaatje juist op een hele subtiele manier compleet. Prachtig toch, dat je zo'n traditioneel van dieren afkomstig gerecht /beter/ kunt maken door het te veganizen? Wij worden er enorm gelukkig van in ieder geval.

Smeerkezen

Smeerkezen zijn smeerbare yaaasjes op basis van cashews, amandelen of zonnebloempitten. Voor ieder wat wils, dus. Ze worden op klassieke wijze kort gefermenteerd en zijn vergelijkbaar met roomkaas.

basis: cashews

Gefermenteerde smeerkees op basis van cashewnoten, met calvados (appelcider maar dan sterker), cranberry's en sinaasappelrasp. Bevat alcohol.

basis: amandelen

Nieuwe voorraad: eind juni

 

Hij is er weer! Deze Franse smeerkees is gebaseerd op gefermenteerde amandelen. Daarnaast bevat hij knoflook en fijne kruiden. Dat smaakpallet zal je vast bekend voorkomen.

basis: zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn, net als cashews, neutraal van smaak en daarom alleen al een hele goede optie. De enige reden dat we ze niet voor alle yaaasjes gebruiken is dat ze een hoog "creativiteit-aanwakker"-gehalte hebben. Een hoog "als deze armband een sluiting nodig heeft dan kan ik hem maar beter de eyecatcher maken" gehalte.

Kortom: een heerlijke, excentrieke smeerkees.

Kijk, er is een reden voor dat deze smeerkezen zo mooi fel van kleur zijn. Ja, Flore is er dol op, maar van nature maken zonnebloempitten grijze smeerkees. Zo saai. Kurkuma is mooi. Rode biet ook.

Daarnaast worden de vijgen in deze smeerkees al tijdens het eerste fermentatieproces ingezet om de zonnebloempitten wat voedzamer te maken voor de culturen.

Crème de cassis is liqeur op basis van zwarte bessen.

Dit samenspel van smaken, technieken en ingrediënten zorgt ervoor dat de optelsom zoveel meer waard is dan de delen. En naast verrukkelijke yaaas worden we ook dáár heel gelukkig van hier.

Zonnebloempitten zijn, net als cashews, neutraal van smaak en daarom alleen al een hele goede optie. De enige reden dat we ze niet voor alle yaaasjes gebruiken is dat ze een hoog "creativiteit-aanwakker"-gehalte hebben. Een hoog "als deze armband een sluiting nodig heeft dan kan ik hem maar beter de eyecatcher maken" gehalte.

Kortom: een heerlijke, excentrieke smeerkees.

Kijk, er is een reden voor dat deze smeerkezen zo mooi fel van kleur zijn. Ja, Flore is er dol op, maar van nature maken zonnebloempitten grijze smeerkees. Zo saai. Kurkuma is mooi. Rode biet ook.

Daarnaast worden de vijgen in deze smeerkees al tijdens het eerste fermentatieproces ingezet om de zonnebloempitten wat voedzamer te maken voor de culturen.

Dit is de alcoholvrije variant van de vijgen/crème de cassis smeerkees.

Dit samenspel van smaken, technieken en ingrediënten zorgt ervoor dat de optelsom zoveel meer waard is dan de delen. En naast verrukkelijke yaaas worden we ook dáár heel gelukkig van hier.

De mieriekswortel zit qua smaak en pittigheid tussen radijs en wasabi in. Het zoete van de rode biet wordt hierdoor in balans gebracht, en het aardse van de drie hoofdingrediënten verenigd ze.

Dit samenspel van smaken, technieken en ingrediënten zorgt ervoor dat de optelsom zoveel meer waard is dan de delen. En naast verrukkelijke yaaas worden we ook dáár heel gelukkig van hier.

Harde yaaas

parma

€ 6,00

parma

€ 6,00

Degene die een goede naam voor dit arme oude, kruimelige yaaasje verzint, krijgt hem gratis. Misstaat absoluut niet op een kaasplankje, maar kan ook over je pasta gekruimeld worden.

Ongeopend is deze yaaas echt maanden maanden houdbaar. We hebben er hier zelfs een uit begin 2019. Hij woont graag onderin je koelkast, in de groentela - even aannemend dat je nog plek hebt naast je gras. De yaaas weegt ongeveer 140 gram.

harde yaaas

€ 5,00

harde yaaas

€ 5,00

Een harde yaaas op basis van cashewnoten en rijst. Hij lijkt het meeste op Gouda. Meerdere smaken. De dronken harde yaaas is gefermenteerd in een portbad.

Sauzen op basis van witschimmelyaaas

yaaasfondue

€ 8,00

yaaasfondue

€ 8,00

Mijn ziel en zaligheid. Een paar jaar terug heb ik een versie van de yaaasfondue ontwikkeld voor een bedrijf waar hij al vanaf dag 1 een groot succes is. Gedurende dit eerste jaar van Vegan Flore heb ik hem op een aantal fronten verbeterd, en kan ik hem eindelijk ter verkoop aanbieden.

 

We hebben verpakkingen van 200gr en 400gr gecondenseerde fondue. Dit leng je thuis nog aan met dezelfde hoeveelheid water/wijn.

Heerlijk als saus door de pasta, of onaangelengd kan hij ook heel goed als smeltkaas gebruikt worden. Maak er een mooi gesmolten tosti van, of doe hem op de pizza. Smelt heel mooi - vergelijkbaar met de fondue.

We hebben verpakkingen van 200gr en 400gr gecondenseerde saus. Dit leng je thuis nog aan met dezelfde hoeveelheid kookwater.