Home » webshop » losse yaaas (oud)

Schimmelyaaas

Uitverkocht

Brie, met zonder dieren, met met cashews. Deze wordt in wielen gemaakt en ongeveer twee weken lang gefermenteerd met authentieke culturen en schimmels. Vervolgens worden ze in punten gesneden en verpakt in compsoteerbaar, ademend kaaspapier. 

De witschimmel-smeerkees is een smeerbare variant van de witschimmelyaaas. Het verschil is dat het iets vloeibaarder is, en de authentieke schimmels die op het oppervlakte groeien door de smeerkees heen geroerd worden. Op deze manier krijg je een heerlijk romige, diepe smaak door de hele yaaas heen. Heerlijk zo, maar nog lekkerder op een kaasplankje, op een broodje of een toastje. Extra pluspunten als je hem gebruikt op een pasta zoals deze. Of een pizza...

Onze persoonlijke favoriet. De orginele special, en nu special af want eerlijk is eerlijk: deze zien we niet meer van het menu af gaan.

De witschimmel-smeerkees is zo al heerlijk, maar dan maak je er een triple garlic yaaas van en dan val je val je stoel. Oeps. De triple garlic is een mix van 3 smaakbommen die helemaal van a tot z door Vegan Flore worden gecreëerd: zwarte knoflook; knoflook gefermenteerd in miso (miso-zuke); en gerookte knoflook.

Deze willen we eigenlijk niet eens verkopen, maar we offeren ons wel op. De pesto wordt gemaakt van biologische daslook uit eigen tuin en basilicum. De basilicum komt niet uit eigen tuin, want het was er een verschrikkelijk jaar voor en we hebben alles zelf opgegeten.

En Flore is een brave Hufflepuff-Ravenclaw hybride dus die voelt zich genoodzaakt om hier nog een leuke anecdote aan toe te voegen. In het Nederlands noemen we de allium ursinum "daslook" omdat het op knoflook lijkt op dezelfde manier dat bieslook op ui lijkt, en dassen graag onder deze planten wonen. Dus uhm, koop een yaaas, red een das? Je weet maar nooit, misschien lukt het om een das naar Eemnes te lokken...

Smeerkezen

Gefermenteerde smeerkees op basis van cashewnoten, met calvados (appelcider maar dan sterker), cranberry's en sinaasappelrasp. Bevat alcohol.

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Hij is er weer! Deze Franse smeerkees is gebaseerd op gefermenteerde amandelen. Daarnaast bevat hij knoflook en fijne kruiden. Dat smaakpallet zal je vast bekend voorkomen.

Harde yaaas

parma

€ 6,00

parma

€ 6,00

Degene die een goede naam voor dit arme oude, kruimelige yaaasje verzint, krijgt hem gratis. Misstaat absoluut niet op een kaasplankje, maar kan ook over je pasta gekruimeld worden.

Ongeopend is deze yaaas echt maanden maanden houdbaar. We hebben er hier zelfs een uit begin 2019. Hij woont graag onderin je koelkast, in de groentela - even aannemend dat je nog plek hebt naast je gras. De yaaas weegt ongeveer 140 gram.

harde yaaas

€ 5,00

harde yaaas

€ 5,00

Een harde yaaas op basis van cashewnoten en rijst. Hij lijkt het meeste op Gouda. Meerdere smaken. De dronken harde yaaas is gefermenteerd in een portbad.

Fondue

yaaasfondue

€ 8,00

yaaasfondue

€ 8,00

Mijn ziel en zaligheid. Een paar jaar terug heb ik een versie van de yaaasfondue ontwikkeld voor een bedrijf waar hij al vanaf dag 1 een groot succes is. Gedurende dit eerste jaar van Vegan Flore heb ik hem op een aantal fronten verbeterd, en kan ik hem eindelijk ter verkoop aanbieden.

 

We hebben verpakkingen van 200gr en 400gr gecondenseerde fondue. Dit leng je thuis nog aan met dezelfde hoeveelheid water/wijn.